Nieuws

Oneplanetcrowd werkt samen met Lumo voor aanleg zonnepark

Oneplanetcrowd is een samenwerking aangegaan met Lumo om een zonnepark in het zuidwesten van Frankrijk te financieren.

Crowdfundingplatform Oneplanetcrowd is een samenwerking aangegaan met het Franse Lumo om een zonnepark in het zuidwesten van Frankrijk te financieren. 

Beide partijen willen met het project een eerste stap zetten in grensoverschrijdende crowdfunding. Door de samenwerking tussen Oneplanetcrowd en Lumo kunnen zowel Franse als Nederlandse beleggers investeren in een Europese project dat bijdraagt aan de energietransitie. 

“Voor een [crowdfunding]platform is het lastig om projecten in andere EU-landen te promoten, omdat er een aparte vergunning van de financiële autoriteit in elk land nodig is”, zo stellen beide partijen. “Het harmoniseren van de regulering binnen de EU zou het gemakkelijker maken voor burgers om over de grens te investeren [maar] dot proces kost echter veel tijd.”

Oneplanetcrowd en Lumo ontwikkelde gezamenlijk een oplossing die het wel mogelijk maakt om een crowdfundingcampagne te starten op een platform in een ander EU- land. Het project dat geselecteerd is voor het experiment is zonnepark Torreilles, in de buurt van Perpignan en dichtbij de Route du Soleil. Dit project wordt ook gefinancierd door investeerders van crowdfundingplatform Lumo. De projectontwikkelaar, Amarenco, heeft een speciale entiteit opgezet die crowdfunding vanuit Nederland mogelijk maakt. 

Zodra de financiering succesvol is opgehaald, zal de entiteit obligaties kopen van het Torreilles zonnepark, onder dezelfde financiële voorwaarden als de Franse investeerders van Lumo.

De redactie van IEXParticipaties bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees meer

  1. Crowdfunders profiteren van hogere rente
  2. Nieuwe crowdfundingwetgeving ingegaan: hoe zit dat ook alweer?
  3. Veel crowdfundingplatformen hebben nog geen Europese vergunning
  4. Amerikaanse crowdfunder wil Europese markt veroveren
  5. ‘Grootste deel crowdfundingplatformen zal dit jaar stoppen’