Nieuws

Groei crowdfinance eerste kwartaal

De markt van crowdfinance in Nederland is in het eerste kwartaal van dit jaar met 9% gestegen.

De markt van crowdfinance in Nederland is in het eerste kwartaal van dit jaar met 9% gestegen. Dit bleek uit een rapport opgesteld door Crowdfundmarkt.  

In het eerste kwartaal van dit jaar is de markt van crowdfundingleningen en -aandelen uitgekomen op 30 miljoen euro verdeeld over 238 projecten. Ten opzichte van het vierde kwartaal van 2015 is dit een stijging van 9%.

Bijna een kwart van alle crowdfinanceprojecten in het eerste kwartaal van 2016 werd aangeboden door ondernemers uit de horecabranche, aldus Crowdfundmarkt. “In het vierde kwartaal van 2015 was horeca ook al de populairste branche, maar dit kwartaal zien we een grote stijging,” aldus Jeroen van der Beek van Crowdfundmarkt. “Het aantal projecten in de detailhandel is juist sterk afgenomen.”

In het eerste kwartaal van 2016 werd bijna 1,5 miljoen euro aangevraagd door particulieren. Volgens Crowdfundmarkt is het aandeel van particulieren is hierdoor gestegen van 1,7% naar 4,9%. Over heel 2015 was dit 3,6%.

De redactie van IEXParticipaties bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees meer

  1. Crowdfunders profiteren van hogere rente
  2. Nieuwe crowdfundingwetgeving ingegaan: hoe zit dat ook alweer?
  3. Veel crowdfundingplatformen hebben nog geen Europese vergunning
  4. Amerikaanse crowdfunder wil Europese markt veroveren
  5. ‘Grootste deel crowdfundingplatformen zal dit jaar stoppen’