Column

Rendement crowdfunding neemt toe

Het aangeboden rendement op crowdfundingleningen is in 2015 aanzienlijk gestegen.

Het aangeboden rendement op crowdfundingleningen is in 2015 aanzienlijk gestegen. Dit bleek maandag uit analyse van vergelijkingswebsite Crowdfundmarkt.

Gemiddeld werd in 2015 op crowdfundingleningen een rendement aangeboden van 7,1% via verschillende crowdfundingplatformen. Gedurende 2015 stegen de aangeboden rendementen van 6,5% in januari naar bijna 7,5% in december. 

"Een verklaring voor de stijging is niet eenduidig te geven", aldus Frank van der Linden van Crowdfundmarkt. "Hogere aangeboden rendementen kunnen wijzen op risicovollere projecten in de markt. Toegenomen concurrentie van andere projecten kan ondernemers en crowdfundingplatformen echter ook dwingen tot hogere rendementen om investeerders aan zich te binden. Of deze trend zich doorzet zal in 2016 blijken."

In januari 2016 verschijnt het eerste volledige crowdfundingrapport over 2015 van Crowdfundmarkt. Hierin wordt in detail de Nederlandse markt van crowdfunding in kaart gebracht.

 

De redactie van IEXParticipaties bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees meer

  1. Crowdfunders profiteren van hogere rente
  2. Nieuwe crowdfundingwetgeving ingegaan: hoe zit dat ook alweer?
  3. Veel crowdfundingplatformen hebben nog geen Europese vergunning
  4. Amerikaanse crowdfunder wil Europese markt veroveren
  5. ‘Grootste deel crowdfundingplatformen zal dit jaar stoppen’