Nieuws

Nieuw crowdfundingplatform Koopeenkoe

Ondernemer Yvo van Rijen is een crowdfundingplatform gestart, waarop consumenten investeren in een koe.

Ondernemer Yvo van Rijen is een crowdfundingplatform gestart, waarop consumenten investeren in een koe. Verwacht geen rendement in euro’s, maar in kilo’s koeienvlees. 

Voor bijna honderd euro koopt men via koopeenkoe.nl gezamenlijk een koe, die in Nederland is geboren en gemest. Als de hele koe verkocht is, wordt deze geslacht en wordt het vlees gerijpt. Uiteindelijk krijgt iedere financier vervolgens een vleespakket. In totaal weegt het pakket 7,2 kg, wat overeenkomt met €13,88 per kilo. “Kijk maar eens in één van de Nederlandse supermarkten op de sticker van rundvlees, dan weet u dat u goed vlees voor een goede prijs hebt,” aldus Van Rijen. 

Er zitten gemiddeld vier weken tussen het bestellen en de ontvangst van het pakket. Voor consumenten geen probleem, aldus Van Rijen. “Mensen die meedoen, weten dat dit bij een crowdfundingproject hoort.” 

Van Rijen kwam op het idee naar aanleiding van verschillende vleesschandalen en de wetenschap dat vlees soms jarenlang in grote vriescellen ligt tot het verkocht wordt.

De redactie van IEXParticipaties bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees meer

  1. Crowdfunders profiteren van hogere rente
  2. Nieuwe crowdfundingwetgeving ingegaan: hoe zit dat ook alweer?
  3. Veel crowdfundingplatformen hebben nog geen Europese vergunning
  4. Amerikaanse crowdfunder wil Europese markt veroveren
  5. ‘Grootste deel crowdfundingplatformen zal dit jaar stoppen’