Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, Beursduivel, IEXProfs, IEXGeld, Beursgorilla, Beleggen.nl en IEXParticipaties.

Beurs Vandaag: Game on!

Vandaag gaan de Britten naar de stembus. Morgen voorbeurs zal de uitslag bekend zijn. Faites vos jeux dus.

Donderdag 23 juni. De regen viel met bakken uit de lucht vanmorgen maar volgens de weerberichten zou het in Groot-Brittannie vandaag redelijk weer zijn. Het weer kan van invloed zijn op de opkomst bij verkiezingen.

 

 

De strekking van het verhaal: jongeren stemmen Remain, en ouderen stemmen Leave. Bij slecht weer zijn jongeren eerder geneigd thuis te blijven. Watjes! Overigens worden alleen in Londen en Zuid-Oost-Engeland genoeg regen verwacht om mensen thuis te houden. 

Ondertussen beginnen andere kikkers ook al uit de kruiwagen te springen:

 

 

Een Frexit zou erger zijn dan een Brexit. Welke politicus zei dat ook alweer? Frankrijk is een prachtig land, alleen jammer dat er zoveel Fransen wonen? Is het misschien een idee dat we een soort van Expeditie Robinson organiseren, waar EU-landen elkaar kunnen wegstemmen?

Enfin, ik dwaal af. Kop bij de beurs houden. Wat speelt er in Azie? Een serene kalmte, maar onderhuids borrelt het. Volatiliteitsmeters slaan naar rechts uit. De GBP/USD, ook wel cable genoemd, loopt nog iets verder op. Bij een Brexit verwacht men een flinke daling van het Engelse pond.

Houd de olieprijs ook in de gaten: volgens de Saudi's is het overschot aan olie weggewerkt. Terug naar de 100 dollar dan maar?

 

De Futures

De futures dan. Zowel gisteren als eergisteren kwam er op de slotveiling nog flink wat aanbod los, maar de kopers geven niet op. De FTI doet nu 444 en dat is toch een puntje of 25/30 hoger dan vorige week. 

 

 

Het nieuws: bijna vergeten, maar de rest van de wereld draait ook gewoon door:

De omzet in de supermarkten is vorig jaar met 4,6% gestegen, maakt het CBL zojuist bekend. Dat lijkt mij een behoorlijke stijging. Mensen kiezen meer voor gemak en bezuinigen niet op eten en drinken. 

De agenda dan:

  • 01:50 Japan flash manufacturing PMI jun
  • 08:00 Tesco KW1-cijfers
  • 09:00 Frankrijk flash manufacturing PMI jun48,8
  • 09:00 Frankrijk flash services PMI jun51,7
  • 09:00 Referendum VK Brexit
  • 09:30 Duitsland flash manufacturing PMI jun 52,0
  • 09:30 Duitsland flash services PMI jun 55,0
  • 10:00 EU flash manufacturing PMI jun51,4
  • 10:00 EU flash services PMI jun53,1
  • 14:30 VS Jobless Claims
  • 15:45 VS flash manufacturing PMI jun
  • 16:00 VS leading indicactors mei
  • 16:00 VS verkopen nieuwe woningen mei

Vanochtend krijgen we de verschillende PMI's (inkoopmanagersindex) binnen van de Europese landen. Uit de Verenigde Staten volgt later op de dag de werkloosheidsaanvragen (14.30u), ook PMI (15.45u) gevolgd door de leading indicators en de verkopen van nieuwe huizen (beide 16.00u).

Verder wederom een lege agenda. Geen probleem, want het draait vandaag natuurlijk maar om één ding.

De tweets

De shorts voor vandaag... 

 

 

 

Bloomberg houdt de Brexit bij. 

 

 

De achtste finales zijn bekend:

 

 

Pikant: gastland Frankrijk ontvangt Ierland. De Ieren hebben nog een appeltje te schillen met de Fransen. Kent u deze nog: 

 

 

 Die Belgen zijn door en verliezen direct het vermogen om na te denken... Iets te veel bier gedronken gisterenavond?

 

 

Lukas nog met de grafieken.

 

 

De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen.