Nieuws

Annexum overweegt schadeclaim

Annexum overweegt een schadeclaim in te dienen als Winschoten besluit om twee supermarkten te voorzien van een gratis parkeerzone.

Annexum overweegt een schadeclaim in te dienen als Winschoten besluit om twee supermarkten in de gemeente te voorzien van een tijdelijke gratis parkeerzone. De vastgoedfondsaanbieder, die middels het Super Winkel Fonds eigenaar is van een andere supermarkt, voelt zich benadeelt. 

De gemeente wil als compensatie voor de overlast van bouwwerkzaamheden bij de supermarkten elders in het centrum gratis parkeerplekken invoeren. Tot ongenoegen van Annexum. Met enkele andere boze ondernemers deed het afgelopen week een oproep aan de raadsfracties om voor 'gelijke monniken, gelijke kappen' te stemmen. Zij vrezen namelijk voor de financiële gevolgen van de parkeernota, die overigens nog in de maak is. 

Annexum lanceerde recent het Supermarkt Beleggingsfonds, een nieuw fonds met daarin drie supermarkten. De vastgoedfondsaanbieder verwacht een totaalrendement van 7,3%. 

De redactie van IEXParticipaties bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.