Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, Beursduivel, IEXProfs, IEXGeld, Beursgorilla, Beleggen.nl en IEXParticipaties.

Nieuws

Surcéance golfbanen Spaarnwoude en Rotterdam

Golfbanen Spaarnwoude en Rotterdam hebben uitstel van betaling aangevraagd.

Golfbanen Spaarnwoude en Rotterdam hebben uitstel van betaling aangevraagd. De extreem hoge huurlasten zijn niet meer op te brengen, mede door de forse terugloop in het aantal golfers voor de sportcomplexen.

Golfbaan Spaarnwoude werd in 2009 door de Golf Management Groep verkocht aan Heerenstede Vastgoed voor naar verluidt zestien miljoen euro. Achmea betaalde het grootste deel van dit bedrag, particuliere beleggers de rest. Onder Golf Goed maakte de baan een doorstart. Ook het Golfcentrum in Rotterdam is eigendom van Golf Goed en heeft een uitstel van betaling moeten aanvragen.

"De banen van de Golf Management Groep zijn in februari 2011 gefinancierd met de oude schuld van GMG en een nieuwe geldinjectie," laat Rohit Gulati van Golf Goed weten op Golfweekly. “Dat leek voldoende te zijn voor Spaarnwoude en Golf Centrum Rotterdam, twee banen op perfecte locaties die er op zich goed voor stonden. Maar de markt is de afgelopen twee jaar serieus verslechterd.”

Tussen Golfgoed en Heerenstede onderling hebben gesprekken plaats gevonden over een matiging van de hoge huursom van de golfbaan. Toen bleek dat hierover geen overeenstemming kon worden bereikt heeft Golfgoed de conclusie moeten trekken dat zij de baan niet meer financieel verantwoord kan exploiteren. 

De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen.