Nieuws

Antea verwerft belang in Yxion

Antea heeft een belang van 48% in Yxion, een consultant voor de farmaceutische en healthcare-industrie, verworven.

Antea heeft een belang van 48% in Yxion, een consultant voor de farmaceutische en healthcare-industrie, verworven. Dit meldde de participatiemaatschappij uit Den Haag zonder financiële details te noemen. 

“Yxion is een mooie niche-speler in deze markt,” aldus Pieter Wilde van Antea. De focus op farma en hoogwaardige food heeft ervoor gezorgd dat de onderneming een forse groei doorgemaakt heeft en met ruim 60 medewerkers tot de top-3 in de markt hoort. We zien samen met het zittende management, dat aan zal blijven, goede doorgroeimogelijkheden.”

De participatie in Yxion werd gefinancierd namens het het zesde en zevende participatiefonds van Antea. Voor Antea Participaties VI is het de negende deelneming. Het fonds participeerde eerder in onder andere mediabedrijf Eye Media, IT-bedrijf Finalist en kaasbedrijf Uniekaas. Voor Antea Participaties VII is Yxion de tweede participatie nadat medio dit jaar een belang werd genomen in Ingenieursbureau Zonneveld in Rotterdam.

De redactie van IEXParticipaties bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.