Nieuws

Bouwfonds koopt parkeergarage Leipzig

Bouwfonds REIM heeft namens het European Real Estate Parking Fund II een parkeergarage in Leipzig aangekocht.

Bouwfonds REIM heeft namens het parkeerfonds Bouwfonds European Real Estate Parking Fund II een ondergrondse parkeergarage aan de Augustusplatz in Leipzig aangekocht. 

Verzekeringsmaatschappijen Provinzial Rheinland en Provinzial Nord-West verkochten het object, met 1268 parkeerplaatsen en bovengrondse service- en winkelruimte, voor dertig miljoen euro aan Bouwfonds. Met de exploitant van de parkeergarage, Q-Park, is een langlopende huurovereenkomst afgesloten. 

Het European Real Estate Parking Fund II bevindt zich in de acquisitiefase, die naar verwachting eind 2014 wordt afgesloten. Het fonds omvat nu vijf objecten, met een parkeergarage in Groot-Brittannië en Duitsland en drie in Nederland. De omvang van het fonds is 350 miljoen euro, met een totaal eigen vermogen van 187 miljoen euro. Het is het tweede fonds in Europa dat enkel belegt in parkeergarages.   

 

De redactie van IEXParticipaties bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.