Nieuws

Goud voor Verliefd op Ibiza

Verliefd op Ibiza heeft in drie dagen tijd al meer dan 100.000 mensen naar de bioscoop getrokken.

Verliefd op Ibiza van regisseur Johan Nijenhuis heeft in drie dagen tijd al meer dan 100.000 mensen naar de bioscoop getrokken. Daarmee heeft de film volgens het Nederlands Film Festival de status van Gouden Film bereikt. 

De onderscheiding is maandag in Tuschinski Amsterdam aan de makers uitgereikt.  

De romantische komedie, die sinds afgelopen donderdag in 104 zalen in Nederland is te zien, speelt zich af op het vakantie-eiland Ibiza. Onder anderen Jan Kooijman, Willeke van Ammelrooy en Gigi Ravelli hebben een rol in de film gekregen. Armin van Buuren heeft de soundtrack verzorgd.

De recensies van Verliefd op Ibiza zijn overwegend negatief. Volgens De Telegraaf schurkt de film aan tegen aandoenlijk, maar gemakzuchtig formulewerk. "Deze ensemblefilm telt enkele onbeduidende verhaallijntjes, maar Nijenhuis lijkt ze vooral te zien als hinderlijke onderbreking van sexy shots vol feestende hipsters en strakblauwe luchten," aldus een recensent van het Parool

Fonds
Verliefd op Ibiza kwam mede tot stand door particuliere beleggers, die in het Ibiza Filmfonds konden participeren voor minimaal 12.500 euro. De producent hoopt een rendement van ruim 12% te kunnen bieden bij een opbrengst van 1 miljoen euro uit bioscoopbezoeken.

De redactie van IEXParticipaties bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.