Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, Beursduivel, IEXProfs, IEXGeld, Beursgorilla, Beleggen.nl en IEXParticipaties.

Nieuws

A-rating voor Holland Immo

Scope Analysis heeft het Winkelvastgoedfonds Duitsland 7 van Holland Immo Group beoordeeld met een ‘A-‘.

Scope Analysis heeft het Winkelvastgoedfonds Duitsland 7 van Holland Immo Group beoordeeld met een 'A-'. Het ratinginstituut is met name te spreken over de lange huurcontracten en kredietwaardige huurders. 

Het fonds biedt beleggers de mogelijkheid om te investeren in Duits winkelvastgoed met een verwachte looptijd van zeven tot tien jaar. De vastgoedportefeuille bestaat uit elf winkels verspreid over twee binnenstedelijke, centraal gelegen locaties in Berlijn en Hamm (West)Duitsland. 

Volgens Scope zijn de huurders relatief ongevoelig voor economische ontwikkelingen en liggen de huurprijzen van de hoofdhuurders ruim binnen de bandbreedte die gebruikelijk is voor dit soort objecten. 

Wel is Holland Immo iets te optimistisch geweest over het rentepercentage en het jaarlijkse inflatiecijfer. Zo vindt Scope het percentage van 4,5% na de eerste vijf jaar relatief optimistisch. Ook de aanname van een jaarlijks inflatiecijfer van 2,25% vindt het ratinginstituut op basis van de historische inflatieontwikkeling in Duitsland te hoog.

Scope heeft zich voor de beoordeling gebaseerd op verschillende marktberichten, taxatierapporten en de levensduur van de objecten bij verkoop.  

Het volledige rapport is hier te vinden.

De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.