Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, Beursduivel, IEXProfs, IEXGeld, Beursgorilla, Beleggen.nl en IEXParticipaties.

Nieuws

Credit Linked koopt obligaties

Credit Linked Vastgoed IX heeft in januari succesvol een tweetal obligaties aangekocht.

Credit Linked Vastgoed IX heeft in januari succesvol een tweetal obligaties aangekocht. Dit meldt de aanbieder van obligatieleningen vrijdag. 

Het betreft een portefeuille van vastgoedleningen op particuliere Duitse woningen en een aantal vastgoedleningen met als onderpand Duitse winkelcentra. Daarbij zitten een aantal kleinere leningen aan dochterondernemingen van het Franse vastgoedbedrijf Altarea, met diverse winkelcentra in Frankrijk en Barcelona die als onderpand dienen. Naar verwachting worden alle leningen in 2015 en 216 afgelost. 

Beter dan verwacht
Credit Linked meldt dat de bezettingsgraad van de portefeuille ruim 94% is. In Barcelona zou slechts 3% leegstaan. De aanbieder uit Soest wil in de komende maanden de portefeuille verder uitbreiden door twee of drie aankopen te doen.

De gemiddelde aankoopprijs van de twee obligaties lag ruim onder de in het prospectus aangegeven prijs, aldus Credit Linked. De korting op de nominale waarde was ruim 35%.

De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen.