Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, Beursduivel, IEXProfs, IEXGeld, Beursgorilla, Beleggen.nl en IEXParticipaties.

Nieuws

DeSlegte/Selexyz geeft mkb-obligaties uit

DeSlegte /Selexyz wil via de mkb-beurs Alternext vijftien miljoen euro ophalen om uit geldnood te raken.

DeSlegte /Selexyz wil via de mkb-beurs Alternext vijftien miljoen euro ophalen om uit geldnood te raken. De boekhandels hopen met de uitgifte van twee obligaties een einde maken aan de afhankelijkheid van de drie bestaande financiers ING, ABN Amro en Centraal Boekhuis. Dit meldt het Financieele Dagblad

De eerste obligatie moet eind november een notering krijgen. DeSlegte/Selexyz wil hiermee 6,5 miljoen euro ophalen. De obligatie is opgedeeld in coupures van duizend euro, met een looptijd van vijf jaar en een coupon van tussen de 6% en 8%. De boekenvoorraad van DeSlegte wordt als onderpand gebruikt. 

De tweede plaatsing in december moet 8,5 miljoen euro in het laatje brengen. Deze lening kan overigens bij een bepaalde koers worden omgezet in aandelen.

Keijser Capital begeleidt de uitgifte. 

Zwaar weer
Beide ketens lijden zwaar onder de teruglopende verkoop van boeken en de groeiende concurrentie via internet. Samengevoegd en afgeslankt moeten de winkels meer winst maken.

De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen.