Vastgoedmarkt bericht over trends en ontwikkelingen in de vastgoedsector. Betrouwbaar, actueel, diepgravend, eigenzinnig, prikkelend en compleet. Daarnaast is er op de website informatie over aanbod en transacties, whitepapers en een pagina met beurskoersen en vastgoedtools te vinden.
Nieuws

TCN in surseance

De rechtbank Utrecht heeft dinsdag surseance van betaling verleend aan TCN UROP SE en Brandboxx Almere.

De rechtbank Utrecht heeft dinsdag surseance van betaling verleend aan TCN UROP SE en Brandboxx Almere. In oktober vroeg B&S Modecentrum Almere II C.V. het faillissement aan van zowel Brandboxx Almere als moedermaatschappij TCN UROP SE.

Dit vanwege een geschil over de financiële huurverplichtingen voor het project Brandboxx Almere. Door het huidige slechte economische klimaat zijn structurele exploitatietekorten voor Brandboxx Almere ontstaan. Hierdoor was zij niet langer in staat de contractuele huur voor het gebouw ‘the Cube’, eigendom van B&S Mode Centrum Almere II C.V., te voldoen. Vanwege de aangevraagde uitstel van betaling zijn de faillissementsaanvragen afgewezen. De andere Brandboxx centra worden niet getroffen door de surseance van Brandboxx Almere en TCN UROP SE.

Brandboxx Almere, onderdeel van de TCN groep, is exploitant van Brandboxx Almere, een inkoop- en informatiecentrum voor detaillisten uit de Nederlandse modebranche van 35.000 m2. Brandboxx Almere huurt daartoe twee gebouwen, waaronder de helft van gebouw ‘the Cube’, dat eigendom is van B&S Mode Centrum Almere II C.V. Brandboxx Almere heeft een aantal alternatieven aan B&S Mode Centrum Almere II C.V. voorgelegd om tot een oplossing van het geschil te komen. Dat is vooralsnog op niets uitgedraaid, met de surseance als resultaat. TCN UROP SE is onderdeel van het geschil omdat TCN UROP SE een moedergarantie heeft afgegeven op het huurcontract van Brandboxx Almere. TCN ontwikkelde het toenmalige ‘Mode Centrum Almere’ in 2001 en breidde het in 2006 uit en doopte het bij die gelegenheid om tot Brandboxx Almere.

De eerste fase, ‘the Dome’, huisvest het grootste deel van de in totaal 65 exposanten en de evenementen die regelmatig voor detaillisten en exposanten georganiseerd worden. De tweede fase van 15.000 m2, ‘the Cube’, staat echter grotendeels leeg. Brandboxx Almere huurt 7.500 m2 en B&S is verantwoordelijk voor de overige 7.500 m2. Brandboxx Almere zoekt voor deze tweede fase van het project al geruime tijd modehuurders, maar is ook samen met B&S op zoek naar mogelijke nieuwe bestemmingen.

Tot bewindvoerder zijn benoemd Mr. J. Westerhof van Holland Van Gijzen Advocaten en Notarissen en Mr. A. van der Schee van Van Benthem & Keulen Advocaten & Notariaat. Bij TCN bleek niemand bereikbaar voor het geven van commentaar.

Bron: Vastgoedmarkt. Klik hier voor meer vastgoednieuws.

Lees meer

  1. Schulden vastgoedmarkt op recordniveaus
  2. Huizenmarkt koelt verder af. Hier dalen de prijzen het hardst
  3. Gemiddelde huizenprijs sinds augustus met ruim €23.000 gekelderd
  4. Huizenprijzen nog verder gedaald in oktober