Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, Beursduivel, IEXProfs, IEXGeld, Beursgorilla, Beleggen.nl en IEXParticipaties.

Nieuws

Nieuw filmfonds ‘Dorsvloer’

Zeeuwse bedrijven en particulieren kunnen binnenkort investeren in de verfilming van Dorsvloer vol Confetti.

Zeeuwse bedrijven en particulieren kunnen binnenkort investeren in de verfilming van Dorsvloer vol Confetti, een bestseller van Franca Treur. De filmproducent hoopt vier ton binnen te halen. 

Begin vorig jaar kocht Column Film de filmrechten van het debuut van Treur. Kort daarna ontving de producent voor de ontwikkeling van het scenario een bijdrage van het Nederlands Filmfonds. Om de verfilming in het voorjaar en de zomer van 2013 mogelijk te maken, wordt er een maatschap opgericht: het Dorsvloer vol Confetti Filmfonds. Het fonds heeft een vermogen van twee miljoen euro nodig, waarvan de producent zelf 1,6 miljoen euro inbrengt.

De resterende vier ton moet van particulieren en bedrijven komen. Zij kunnen in de maatschap profiteren van fiscale voordelen en delen in de opbrengsten van de film. Het fonds wordt op 1 november opengesteld en de inschrijving sluit op 31 december. 

Er zijn ook plannen om het pas verschenen boek Zondig in Zeeland van Treur te verfilmen. Het is niet duidelijk of daar ook via een maatschap vermogen voor wordt gezocht.

De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen.