Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, Beursduivel, IEXProfs, IEXGeld, Beursgorilla, Beleggen.nl en IEXParticipaties.

Nieuws

Vertrouwen scheepvaartsector lager

Het vertrouwen in de scheepvaartsector is in de afgelopen drie maanden afgenomen. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van adviesbureau Moore Stephens.

Het vertrouwen in de scheepvaartsector is in de afgelopen drie maanden afgenomen. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van adviesbureau Moore Stephens. 

In de afgelopen kwartalen steeg het vertrouwen weer beetje bij beetje, maar is nu teruggevallen tot het laagste niveau sinds 2008. Reden hiervoor zijn de toevloed van nieuwbouwtonnage en de economische onderzekerheden. 

Enkel vervrachters kregen wat meer vertrouwen in de afgelopen drie maanden. Van alle onderzochte groepen, zijn vervrachters in het verleden het meest pessimistisch geweest. Zij gaven hun vertrouwen in de scheepvaartsector het cijfer 5,7 op 10 tegenover een 5 in mei dit jaar. Scheepsbezitters gaven de sector een 5,1 in vergelijking met 5,6. 

De scheepvaart heeft nog een lange weg te gaan naar verbetering, vindt de sector. De toevloed aan nieuwbouwtonnage houdt een snel herstel echter tegen. Scheepsbezitters worden verleid om meer schepen te kopen, aangezien de prijzen om een schip te bouwen enorm laag zijn. Er komen dus meer schepen op de markt, waardoor het langer zal duren voordat de industrie er weer bovenop komt. 

De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen.