Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, Beursduivel, IEXProfs, IEXGeld, Beursgorilla, Beleggen.nl en IEXParticipaties.

Nieuws

Failliet scheeps-cv kost 2,5 miljoen euro

De rechtbank in Groningen heeft de m.s. Waal Trader, een scheepvaart-cv, failliet verklaard. Beleggers verliezen 2,5 miljoen euro.

De rechtbank in Groningen heeft dinsdag de m.s. Waal Trader, een scheepvaart-cv van Reider Shipping uit Winschoten, failliet verklaard. Particuliere beleggers verloren hierdoor 2,5 miljoen euro. 

De financierende bank is niet langer bereid om Reider uitstel van betaling te geven, volgens een verklaring omdat de bank ‘onvoldoende perspectieven ziet in de marktpotentie, verdienpotentieel en mogelijkheden voor vermogensherstel van het schip.’ Waal Trader heeft gedurende de laatste maanden werkloos voor anker gelegen in Zuid-Korea. 

“Diverse voorstellen voor herstructurering, waaronder inzameling van extra kapitaal en een vrije verkoop van het schip zijn overwogen, maar vanwege de aanhoudende crisis en de lage verkoopprijzen zijn deze opties niet haalbaar gebleken,” aldus een verklaring van Reider Shipping. 

De scheepvaart heeft te maken met overcapaciteit en lage tarieven voor schepen. Hierdoor gingen eerder al vijf schepen van JR Shipping failliet

De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen.