Nieuws

Supermarktfonds Annexum haalt in één week 37 miljoen euro op

Het gaat vooral om recent overgenomen panden van Jumbo.

Beeld: Annexum

Het Nederlands Supermarkt Fonds van Annexum heeft binnen een week ruim 37 miljoen euro opgehaald. Dat heeft de aanbieder van vastgoedfondsen voor particuliere beleggers vrijdag bekend gemaakt.

Op deze emissie, waar de onlangs overgenomen Jumbo-panden deel van uitmaken, hebben 400 particulieren ingetekend. 

De emissie ging half mei van start. Geïnteresseerden konden vooraf een vrijblijvende reservering doen en kregen als eerste de gelegenheid hun reservering om te zetten naar een inschrijving. Alleen al met deze reserveringen werd de emissie voltekend, aldus Annexum.

49 objecten in portefeuille

 

Het vastgoedfonds heeft 49 objecten in Nederland in portefeuille, waaronder 44 supermarkten en vijf winkellocaties, verspreid over Nederland. Het totale vloeroppervlak van het vastgoed bedraagt ongeveer 85.000 vierkante meter. Het gaat vooral om filialen van Jumbo, maar ook om enkele winkels van Action en Lidl. Zes van de 44 supermarkten zijn onderdeel van een (wijk)winkelcentrum of winkelstraat, in Drachten, Hapert, Spijkenisse, Veendam en Zuidwolde.

De huurcontracten hebben een gemiddelde resterende looptijd van ongeveer negen jaar. De bezettingsgraad bedraagt 97%.

Eind december werd bekend dat Annexum 62 winkelpanden zou overnemen van supermarktketen Jumbo. Bij de overdracht zijn 13 supermarkten van Jumbo direct doorgeleverd aan Portico Investments.
 
Annexum wil ook in de tweede helft van 2021 inezetten op het aantrekken en aanbieden van (fondsen voor) supermarktvastgoed.

Toestroom nieuwe beleggers

Van de particulieren die deelnemen zijn er 150 nieuwe beleggers. Zij hebben een gemiddelde leeftijd van 54 jaar. Annexum trok vorig jaar 75% nieuwe beleggers aan dan in 2019. Ten opzichte van 2018 is het aantal nieuwkomers verzesvoudigd.

Annexum plaatst en beheert vastgoedbeleggingen voor zowel particuliere als institutionele beleggers. Naast supermarkten gaat het ook om andere winkels, kantoren, woningen en zorgvastgoed. Het concern is goed voor 1,1 miljard euro aan belegd vermogen.

 

De redactie van IEXParticipaties bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees meer

  1. ‘Getransformeerd en gecombineerd vastgoed is kansrijk’