Nieuws

Annexum neemt winkelpanden Jumbo over

De panden worden geplaatst in een nieuw supermarktvastgoedfonds voor particuliere beleggers.

Annexum, aanbieder van vastgoedfondsen voor particuliere beleggers, neemt 62 winkelpanden over van supermarktketen Jumbo.

Het gaat om 55 Jumbo-supermarkten en 7 winkels met andere huurders die Jumbo voorafgaand aan de verkoop eerst zelf heeft overgenomen van Supermarkt Vastgoed FGR.

Nieuw supermarktfonds

Met de overname van de vastgoedportefeuille was een totale investering van 325 miljoen euro gemoeid. De supermarktpanden worden begin 2021 geplaatst in een nieuw op te richten supermarktfonds voor particuliere beleggers.

Bij de overdracht zijn 13 supermarkten van Jumbo direct doorgeleverd aan Portico Investments. Het investeringsbedrag voor de overige 42 Jumbo supermarkten en 7 winkelpanden bedraagt 234 miljoen euro. Annexum heeft hiervan 104 miljoen euro gefinancierd met behulp van leningen die zijn verstrekt door grote investeerders en family offices. De overige € 130 miljoen is gefinancierd met een hypothecaire lening.

Zonnepanelen

De Jumbo-supermarkten gaan direct een nieuwe langdurige huurovereenkomst met Annexum aan. Er zal ook een duurzaamheidsslag worden gemaakt: in de eerste twee jaar moet een substantieel deel van de panden worden voorzien van zonnepanelen.

Volgens Huib Boissevain, oprichter en CEO van Annexum, sluit de overname goed aan bij de focus van het bedrijf op supermarkten.

De redactie van IEXParticipaties bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees meer

  1. Schulden vastgoedmarkt op recordniveaus
  2. Huizenmarkt koelt verder af. Hier dalen de prijzen het hardst
  3. Gemiddelde huizenprijs sinds augustus met ruim €23.000 gekelderd
  4. ‘Getransformeerd en gecombineerd vastgoed is kansrijk’
  5. Huizenprijzen nog verder gedaald in oktober