Nieuws

Crowdfunders investeren hogere bedragen

Crowdfundbeleggers investeren hogere bedragen dan twee jaar geleden en spreiden ook meer. Dat blijkt uit een onderzoek van Crowdfundmarkt.

Crowdfund beleggers investeren hogere bedragen dan twee jaar geleden en spreiden ook meer. Dat blijkt uit een onderzoek van Crowdfundmarkt.

75% van de respondenten heeft een crowdfundingportefeuille van minimaal 5.000 euro. Bij een vergelijkbaar onderzoek in 2017 was dat nog maar de helft.

Meer spreiding

Crowdfunders spreiden bovendien meer. Twee jaar geleden investeerde de helft van van hen minimaal 500 euro per project. Nu is dat nog maar 37%. Ook gaf inmiddels bijna de helft van de respondenten (45%, om precies te zijn) aan in meer dan vijf crowdfundingplatformen te investeren.

Het aantal beleggers met een zeer breed gespreide portefeuille is ook gestegen. Inmiddels heeft 33% van de crowdfunders een portefeuille van minimaal honderd projecten. In 2017 was dat nog 25%.

... en meer ervaring

Mogelijk speelt hierbij mee dat beleggers meer ervaring hebben. Crowdfunders die zaken doen via Crowdfundmarkt hebben gemiddeld 3,2 jaar ervaring met investeren via de crowd. In 2017 was dit nog 2,5 jaar.

Opvallend is verder dat inmiddels één op de zeven crowdfunders inmiddels ook buiten onze landsgrenzen investeert.

Lees ook: Rendement crowdfunding op jaarbasis gedaald

 

De redactie van IEXParticipaties bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees meer

  1. De voor- en nadelen van secundaire markten bij crowdfunding
  2. Crowdfunders profiteren van hogere rente
  3. Nieuwe crowdfundingwetgeving ingegaan: hoe zit dat ook alweer?
  4. Veel crowdfundingplatformen hebben nog geen Europese vergunning
  5. Amerikaanse crowdfunder wil Europese markt veroveren