Nieuws

Nederlandse start-up binnen 9 dagen 4 miljoen waard

Iets langer dan een week na de ICO heeft RevenYOU al een marktwaarde van 4 miljoen.

De fintech RevenYOU.io is momenteel bezig met de marketing voor hun aankomende ICO, die op 8 augustus zal plaatsvinden. In de afgelopen 9 dagen hebben zij al ruim een half miljoen aan investeringen opgehaald, schrijft het bedrijf in een persbericht. 

Dat brengt de marktwaarde van het bedrijf, naar eigen zeggen, al op 4 miljoen euro. Maar wat doet RevenYOU precies? “De app RevenYOU is een open-source platform waar beleggers en particulieren elkaar kunnen vinden, zonder tussenkomst van banken of andere financiële instellingen”, valt te lezen in het persbericht.

Volgens RevenYOU zorgt dit ervoor dat er minder kosten en dus meer verdiensten worden gemaakt. Michiel Stokman, één van de oprichters van RevenYOU: “Vanaf 25 dollar én via je smartphone kan er al belegd worden via de app van RevenYOU”.

Hoe werkt dit?

In het persbericht wordt een algoritme vergeleken met lego: "Het plaatsen van de algoritmes heeft wat weg van het bouwen met legostenen. Aan de basis staat natuurlijk de technische analyse. Maar door dit te koppelen met diverse deep learning technieken, zoals Artificial Intelligence, kan de werking van het algoritme versterkt worden."

"Meerdere ontwikkelaars kunnen daardoor, gezamenlijk, aan de best presterende algoritme werken. Uiteraard in totale veiligheid. De eigen ontwikkelde code blijft te allen tijde van de ontwikkelaar die 'm gebouwd heeft. En de extra verdiensten die dit oplevert komt uiteraard aan alle partijen ten goede, een win-win."

Over hoe de veiligheid gewaarborgd wordt of fouten worden voorkomen wordt verder niet gesproken in het persbericht. 

ICO 8 augustus

RevenYOU is opgericht door Nederlanders: Colin Groos, Michiel Stokman en Stefan Beijen. Zij hebben er echter voor gekozen zich te vestigen in Zug in Zwitserland, wel met het hoofdkantoor in Nederland. “Er is gekozen voor de Zwitserse vestigingsplaats omdat dit land het meest progressief is voor startups in de cryptowereld, samen met een heldere financiële onderbouwing”, staat in het persbericht. Of het bedrijf onder AFM-toezicht valt is onduidelijk. 

Op 8 augustus gaat de ICO van start en kunnen de YOUtokens worden aangeschaft. De whitelisting staat al open voor die mensen die geïnteresseerd zijn. 

De redactie van IEXParticipaties bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees meer

  1. Waarom startups van de beurs wegblijven