Nieuws

Eternal Sun haalt twee miljoen euro op

Het Delftse techbedrijf Eternal Sun haalt 2 miljoen euro op bij de Belgische investeringsmaatschappij Vermec.

Het jonge Delftse techbedrijf Eternal Sun BV, dat gespecialiseerd is in het bouwen van zonnesimulatoren, heeft groeikapitaal opgehaald bij de Belgische investeringsmaatschappij Vermec NV.

Met de zogenoemde Series A investeringsronde is twee miljoen euro gemoeid om Eternal Sun te ondersteunen bij de internationale groei, zo maakte het bedrijf uit Delft bekend. De investering zal gebruikt worden om de sales- en serviceactiviteiten uit te breiden, want sinds de oprichting in 2011 gaat het hard met Eternal Sun.

“Omdat de zonne-energiemarkt wereldwijd een sterke groei doormaakt en de nadruk steeds meer ligt op de kwaliteit en betrouwbaarheid van zonnepanelen, is er een groeiende vraag naar onze oplossingen”, zegt Chokri Mousaoui, medeoprichter en CEO van Eternal Sun. Het bedrijf is gespecialiseerd in het bouwen van simulatiesystemen die zonlicht tot 98% nauwkeurig nabootsen. De systemen worden wereldwijd gebruikt om de levensduur en prestaties van zonnepanelen te testen, maar ook om de houdbaarheid van materialen zoals verf, airbags en plastics te bepalen.

De redactie van IEXParticipaties bestaat uit verschillende journalisten. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.