Nieuws

15% van kapitaal gaat naar Europese startups

Van de 48,5 miljard dollar aan durfkapitaal dat in 2013 wereldwijd naar startups ging, kwam 15% in Europa terecht.

Van de 48,5 miljard dollar aan durfkapitaal dat in 2013 wereldwijd naar startups ging, kwam 15% in Europa terecht. De Amerikaanse IT-leverancier Modis onderzocht hoe de miljarden verdeeld zijn over de wereld.

Amerikaanse startups halen nog steeds het meeste kapitaal binnen. Er werd ruim 33 miljard dollar geïnvesteerd in startups in de Verenigde Staten, terwijl er 7,4 miljard dollar richting Europa ging. Een kwart van al het kapitaal is afkomstig van angel-investeerders, aldus Modis.

Jonge bedrijven zorgden in de Verenigde Staten voor drie miljoen nieuwe banen. Ook crowdfunding zorgt voor meer banen: bedrijven die via de ‘crowd’ geld ophalen zullen dit jaar naar verwachting 270.000 banen verzorgen.

Eerder meldde de Wall Street Journal dat Europese startups het goed doen bij venture capital-investeerders. In het tweede kwartaal van dit jaar haalden zij 2,1 miljard euro op, het hoogste bedrag sinds 2001.

De redactie van IEXParticipaties bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees meer

  1. Waarom startups van de beurs wegblijven