Nieuws

Palmer Capital plaatst aandelen

Palmer Capital Emerging Europe Property Fund begint met de uitgifte van maximaal 100.000 aandelen met een nominale waarde van vijf euro.

Palmer Capital Emerging Europe Property Fund begint met de uitgifte van maximaal 100.000 aandelen met een nominale waarde van 5,00 euro per aandeel. Deze aandelen worden doorlopend aangeboden aan het publiek door ze via NYSE Euronext Amsterdam te plaatsen tegen de dan geldende beurskoers binnen de bandbreedte van 5 euro en 24,90 euro.

Dat meldt de in Deventer gevestigde fondsbeheerder Palmer Capital. De opbrengst van deze kapitaalsuitbreiding wordt gebruikt om 2,5 miljoen euro af te lossen op de banklening bij Tatra Banka en 1,3 miljoen euro op de banklening bij SNS. De aanbiedingsperiode eindigt 30 december 2014.

De emissie valt volgens Palmer Capital niet onder het toezicht van de financieel toezichthouder AFM. Dit in verband met de vrijstellingsregeling als een fonds binnen een tijdstermijn van twaalf maanden minder dan 2,5 miljoen euro aan  nieuw kapitaal ophaalt.

Het vastgoedfonds richt zich op verdere groei van de portfolio in de loop van 2015 via overname van portfolio’s in Tsjechië en/of Polen. De voorkeur van het management gaat uit naar winkelobjecten in de regionale steden van deze twee landen, zo meldde de fondsbeheerder in mei bij de publicatie van de kwartaalcijfers.

 

De redactie van IEXParticipaties bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.