Nieuws

Logistiek vastgoed populair

Logistiek vastgoed is als beleggingscategorie aan een opmars bezig.

Logistiek vastgoed is als beleggingscategorie aan een opmars bezig, constateert PropertyNL. Het bedrag dat in het derde kwartaal werd geïnvesteerd in distributiecentra is volgens de website al hoger dan over heel 2012. 

Vooral buitenlandse investeerders zouden geïnteresseerd zijn in A1-locaties als Schiphol, Tilburg en Venlo. In Nederland zijn partijen als WDP, Prologis, Delin en Granite erg actief geweest op de logistieke beleggingsmarkt. 

In oktober zag vastgoedadviseur Colliers International al een tekort aan hoogwaardig logistiek en industrieel vastgoed op zowel de beleggingsmarkt als de gebruikersmarkt, waardoor aanvangsrendementen verbeteren en de gemiddelde vraaghuurprijzen dalen. 

De meeste locaties in Noord-Brabant maakten een daling door van de huurprijzen, net als de havens van Rotterdam en Amsterdam. Volgens Colliers hebben locaties op de as Rotterdam, Venlo en Schiphol nog steeds de beste rendementen.

De redactie van IEXParticipaties bestaat uit verschillende journalisten. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees meer

  1. 25% minder kantoorruimte verhuurd of verkocht in 2020
  2. 'Logistiek vastgoed steeds meer in de stad geconcentreerd'
  3. UBS: Ook huurprijzen kantoren op A-locaties zullen dalen