Nieuws

Westplan verkoopt appartementen

Westplan heeft namens Westplan Rental Fund II een appartementencomplex verkocht voor ruim 30 miljoen dollar.

Westplan heeft namens Westplan Rental Fund II het appartementencomplex Alta Royal Oaks verkocht voor ruim 30 miljoen dollar. Het betreft 282 woningen die in 2004 werden aangeschaft. Dit meldt de fondsaanbieder uit Lisse dinsdag.

Rob Carter, COO van Westplan in de Verenigde Staten, laat weten dat er een cash on cash-rendement werd behaald van 61%. “Het rendement is overgemaakt naar onze beleggers. Mede doordat we de exploitatie in de afgelopen paar jaar sterk hebben verbeterd, konden we tot dit resultaat komen.”

De verkoop van het appartementencomplex moet slechts het begin zijn van een reeks transacties. Niet alleen wil de fondsaanbieder gebruik maken van de positieve ontwikkelingen op de Amerikaanse markt door enkele investeringen te verkopen, maar ook door de huidige portfolio verder uit te breiden. Zo wil Westplan binnenkort starten met de bouw van huurwoningen in Georgia, Florida, Texas en Nort Carolina. 

 

De redactie van IEXParticipaties bestaat uit verschillende journalisten. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.