Nieuws

"Kamermeerderheid voor taxshelter films"

Fiscale regeling voor filmproductie komt dichterbij nu de Tweede Kamer voor een onderzoek naar taxshelters lijkt te stemmen.

Het is al een tijdje onderwerp van gesprek - en zelfs van een heuse 'filmtop' - maar het kabinet gaat nu dan echt serieus onderzoeken of er in Nederland weer een fiscale regeling voor de productie van speelfilms kan worden ingevoerd.

Vandaag wordt een motie van Vera Bergkamp (D66) en Jacques Monasch (PvdA) met die strekking aangenomen in de Tweede Kamer, althans, dat meldden de kamerleden zelf aan Nu.nl

Daarmee komt de introductie van een 'taxshelter' naar Belgisch voorbeeld een stuk dichterbij. Volgens Bergkamp de hoogste tijd, want in veel andere Europese landen zoals Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Italië en een aantal Scandinavische landen zijn er al belastingvoordelen voor de filmindustrie.

Door in Nederland ook belastingvoordelen voor filmproducenten en -financiers in te voeren wordt weer een gelijk speelveld gecreëerd. D66 en PvdA stellen in eerste instantie een belastingvoordeel van 30% op de gemaakte productiekosten in Nederland voor. 

De redactie van IEXParticipaties bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.