Nieuws

JR Shipping geeft obligaties uit

JR Shipping is gestart met de officiële uitgifte van JR Shipping Obligaties. Dit laat de rederij uit Harlingen weten.

JR Shipping is gestart met de officiële uitgifte van JR Shipping Obligaties. Dit laat de rederij uit Harlingen weten. 

Met de uitgifte van de obligaties hoopt JR Shipping tussen de een en twee miljoen euro op te halen voor het op korte termijn vergroten van haar financiële armslag. Dit is volgens de rederij nodig om in te kunnen spelen op nieuwe mogelijkheden en eventuele gelegenheidskansen in de markt. Het kapitaal moet gebruikt worden voor ondermeer marktonderzoek, projectontwikkeling en financiering van overnames of fusies. 

Noodplan
In oktober vorig jaar kwam de rederij nog met een herstructureringsplan om het faillissement van zes schepen tegen gaan. Toen werden elf schepen van JR overgedragen aan het JR Fleet Fund. Het plan heeft zijn vruchten afgeworpen: “Met de realisatie van JR Fleed Fund CV is de continuïteit van het grootste deel van de vloot vooreerst onder unieke financieringsvoorwaarden veiliggesteld,” aldus JR Shipping. “De rederijdirectie beschouwt dit resultaat als momentum om op korte termijn concrete stappen te zetten, die het belang van alle stakeholders van de rederij dienen en passen in de diversificatiekoers die de onderneming heeft ingezet.” 

De redactie van IEXParticipaties bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.