Meer nieuws

Twee nieuwe investeringen Antea

Antea heeft geïnvesteerd in detacheerder Arbo Support en IT-bedrijf Finalist. Dit meldt Antea vrijdag. 

De aanbieder van beleggingsproducten heeft een belang van 55% verworven in Arbo Support in Hoogvliet en 63% in Finalist IT Group te Rotterdam. De rest van de aandelen is in handen van het managementteam en het personeel.

Antea realiseerde de participatie in Arbo, een toonaangevende dienstverlener op het gebied van arbeidsveiligheid, omdat de onderneming nagenoeg niet conjunctuurgevoelig is. “Bedrijven kunnen het zich niet veroorloven om te bezuinigen op veiligheid voor hun medewerkers,” zegt Pieter Wilde, directeur van Antea Participaties. Bij maatschappelijk verantwoord ondernemen hoort een veilige werkomgeving voor het personeel.” 

Ook de keuze voor Finalist, een softwarebedrijf gespecialiseerd in onder meer social business en datavisualisatie, is volgens algemeen directeur Robert de Boeck gemaakt vanuit de geringe afhankelijkheid van de conjunctuur. “We zien in een aantal sectoren, waaronder de zorg, groeimogelijkheden voor Finalist,” aldus De Boeck. “Dit jaar zijn er al twee overnames geweest die veel synergievoordelen gaan opleveren.”

Voor Antea zijn Arbo Support en Finalist de vierde en vijfde participatie sinds oktober vorig jaar. Eerder werden belangen verworven in Amsterdam Capital Trading, ABCO Beveiliging en Bukatchi Tuinmeubelen.


De Redactie van IEX.nl bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Reacties

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief

Participaties Nieuwsbrief

Gratis wekelijks via de mail op de hoogte gehouden worden van alle actualiteiten voor beleggers in participaties?


Columns & Analyses

Het nieuwe vastgoedbeleggen is duurzaam

08:30 - Hein Praats

Verantwoord vastgoed zorgt voor minder afval, gezondere werknemers en uiteindelijk dus voor minder kosten, aldus M&G ...