Meer nieuws

Spotcap verstrekt kwart miljard aan kredieten

Spotcap, een online zakelijk kredietverstrekker voor ondernemers, heeft sinds de introductie in 2014 een kwart miljard aan kredieten verstrekt. Hiermee groeit de fintech sneller dan de Europese alternatieve financiële sector

Alternatives groeiden  41% jaar-op-jaar, terwijl Spotcap de afgelopen twaalf maanden maar liefst 100% groei zag in het verstrekte kredietvolume. De Nederlandse tak verzorgt voor wat betreft hierin het leeuwendeel voor de organisatie, schrijft de fintech zelf in een persbericht

De fintech-kredietverstrekker combineert traditionele principes in kredietanalyse met innovatieve technologie voor een snel en eenvoudig aanvraagproces. Spotcap is in 2014 in Duitsland gelanceerd waarna het in 2015 de Nederlandse markt betrad onder leiding van oud-bankier Niels Turfboer. 

Snelle groei

Niels Turfboer, Managing Director Spotcap Nederland, zegt: "Spotcap heeft het afgelopen jaar een veelbelovende groei doorgemaakt dankzij (...) nieuwe manieren zoeken in toegang tot zakelijke financiering."

Niet alleen in de cijfers heeft groei plaatsgevonden. “Belangrijke optimalisaties hebben plaatsgevonden in ons product en dienstverlening”, geeft Turfboer aan. “We hebben onze kredietlimiet verhoogd naar 300.000 euro en de looptijd verlengd naar 24 maanden." 

De klanten van Spotcap zijn voornamelijk gevestigde mkb-bedrijven met een behoefte voor werkkapitaalfinanciering:

  • De helft van Spotcap haar klanten is al meer dan tien jaar zakelijk actief (50%).
  • Bijna twee derde van de klanten genereert meer dan 2 miljoen euro aan jaaromzet (65%).
  • Driekwart van haar klanten is 40 jaar of ouder (75%).
  • Spotcap bedient bedrijven uit een breed scala van industrieën, met diensten (26%), productie (19%) en detailhandel (17%) bovenaan de lijst.


De redactie van IEXParticipaties bestaat uit verschillende journalisten. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief

Participaties Nieuwsbrief

Gratis wekelijks via de mail op de hoogte gehouden worden van alle actualiteiten voor beleggers in participaties?


Columns & Analyses

Elektrische autorevolutie bereikt nu heel Europa

16 jan - Redactie IEXParticipaties

Het rijden van een elektrisch voertuig wordt niet alleen populairder, ook haalbaarder. Dat blijkt uit onderzoek van L...