Nieuws

Iedereen een elektrisch straalvliegtuig(je)

90 miljoen dollar groeigeld voor vliegende taxi's.

Dat is de droom van Lilium, een Duitse vliegtuigbouwer. De investeringsbedrijven van Ev Williams, Niklas Zennström en de Chinese gigant Tencent investeerden onlangs samen negentig miljoen dollar in dit toekomstbeeld. Dat schrijft Emerce

De toestellen van Lilium moeten in de toekomst gaan doen wat taxi’s nu doen: een of enkele mensen op afroep oppikken en zo snel mogelijk van A naar B brengen. Het enige verschil? Deze Duitse voertuigen zijn 100% elektrisch zijn en vliegen.

Uber 2.0 

De vergelijking met Uber is niet vergezocht. Om het topmanagement te versterken trok het namelijk onlangs mensen van Gett, Tesla en Airbus aan (PDF). Die moeten verstand hebben van internationaal on demand vervoer.

Lilium ontving eind 2016 een investering van tien miljoen dollar en kan nu door met nog 90 miljoen dollar extra groeigeld.

Atomico van Skype-oprichter Niklas Zennström is ook een van de financiers achter de bezorgdrones van Starship Technologies die steeds wat vaker te zien zijn op de internationale trottoirs.

 

De redactie van IEXParticipaties bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.