Nieuws

Rabobank start financieringsplatform Rabo&Co

Rabobank biedt ondernemers financiering samen met vermogende klanten.

Rabobank start definitief met Rabo&Co, een online platform waar ondernemers die geld willen lenen en vermogende klanten van de bank die willen investeren elkaar kunnen vinden. Zo wordt financiering vinden voor ondernemers en investeren voor vermogenden makkelijker, schrijft de bank in een persbericht.

Aanvulling

Het platform is bedoeld als een aanvulling op bestaande financieringsvormen, zoals regulier bankkrediet en crowdfunding.Het biedt ondernemers een aanvulling op een uitsluitend bancaire financiering. Particuliere investeerder en bank delen naar rato de opbrengsten van de zekerheden als een ondernemer in betalingsproblemen komt.

Rabobank kan zo méér financieringen verstrekken, omdat de leningen maar gedeeltelijk via de eigen balans lopen. Rabobank loopt hiermee vooruit op mogelijke strengere kapitaaleisen als gevolg van Basel IV.

Innovatie en financiering

De landelijke uitrol van Rabo&Co is een stap voorwaarts in het innovatief financieren van ondernemers. Waar marktplaats financieren al langer gemeengoed is in de US, UK en China, staan deze financieringen nog in de kinderschoenen in continentaal Europa.

Andere vormen van crowdfunding zijn echter ook in Nederland niet meer weg te denken. Er komen steeds meer platforms, die onder meer verschillen in doelgroep, financieringsvorm en selectiecriteria. Voor verdere groei van crowdfunding is de beheersing van kredietrisico essentieel.

De redactie van IEXParticipaties bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.