Nieuws

De beste locaties voor parkeergarages

Aan de hand van een indicator valt vast te stellen wat de aantrekkelijkste steden zijn voor investeringen in garages.

Stel u wilt investeren in een parkeergarage. Op welke locaties zoekt u dan? Bouwfonds IM komt met een nieuw stedenclassificatie voor investeringen in parkeergarages in Nederland. Aan de hand van een indicator valt vast te stellen wat de aantrekkelijkste steden zijn voor investeringen in parkeergarages in de binnenstad. 

Bouwfonds creëerde een index om in kaart te brengen welke gebieden interessant zijn. De index gaat uit van factoren als de aantrekkelijkheid van gemeenten met een bevolking van meer dan 100.000 inwoners en de vraag welke steden kunnen profiteren van een grote instroom aan auto’s. Het aanbod van winkels en vrijetijdsvoorzieningen en plaatselijke leegstand spelen eveneens een rol. 

Uit de index rolt dat vooral middelgrote steden als Den Bosch, Nijmegen, Zwolle en Leiden interessante mogelijkheden bieden tot het investeren in parkeergarages. De steden worden gerangschikt door hun potentieel om grote hoeveelheden auto’s aan te trekken te koppelen aan een beperkt aantal parkeerplaatsen in garages in de binnenstad. 

Het volledige overzicht van de aantrekkelijkste steden voor investeringen in parkeergarages is te vinden op de website van Bouwfonds. 

De redactie van IEXParticipaties bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.