Nieuws

Herfinanciering Bouwfonds Parking fund

Bouwfonds heeft de herfinanciering een deel van de parkeergarageportefeuille afgerond.

Bouwfonds Investment Management, onderdeel van Rabo Vastgoedgroep, heeft de herfinanciering van een deel van de parkeergarageportefeuille van het pan-Europese Bouwfonds European Real Estate Parking Fund (BEREPF) succesvol afgerond met een herfinanciering van 50 miljoen euro.

Shift Capital heeft Bouwfonds geadviseerd bij de herfinanciering van twaalf parkeergarages – ruim 6000 parkeerplaatsen – in Frankrijk, Engeland, Duitsland en Spanje. De portefeuille is geherfinancierd met drie leningen voor een totaal bedrag van circa 50 miljoen euro.

Deze leningen zijn verstrekt door drie financiers in Frankrijk, Engeland en Duitsland:

  • La Française REM (LFP Créances Immobilières) voor de Franse parkeergarages
  • The Royal Bank of Scotland voor de parkeergarages Engeland
  • Sparkasse Passau, in samenwerking met Bayern LB voor de Duitse parkeergarages

BEREPF is opgericht in 2005 en is het eerste fonds dat gespecialiseerd is in het investeren in parkeergarages. BEREPF is een niet-beursgenoteerd vastgoedfonds van Bouwfonds IM en heeft een portefeuille van in totaal 260 miljoen euro belegd namens institutionele beleggers. De portefeuille bestaat uit negentien parkeergarages verspreid over Duitsland, Engeland, Frankrijk, Spanje en Nederland.

De redactie van IEXParticipaties bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.