Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, Beursduivel, IEXProfs, IEXGeld, Beursgorilla, Beleggen.nl en IEXParticipaties.

Nieuws

Bod op obligaties Homburg

Catalyst Capital heeft een onherroepelijk bod in contanten gedaan op een deel van de uitstaande obligaties van Homburg.

The Catalyst Capital Group heeft een onherroepelijk bod in contanten gedaan op een deel van de uitstaande obligaties van Homburg Invest. Dit meldt de in Canada geregistreerde vermogensbeheerder. 

Het bod is gericht op in totaal acht Homburg Mortgage Bonds (door zekerheden gedekte obligaties) en Homburg Corporate Bonds (ongedekte obligaties). De biedprijzen lopen uiteen van 25% tot 50% van de nominale waarde van de obligaties, ofwel van 370 euro tot 6750 euro. Het bod loopt tot 31 januari. 

Catalyst zegt dat het bod obligatiehouders de kans geeft uit te stappen. Daarbij wijst het fonds erop dat het onzeker is hoe het met de Canadese faillissementsbescherming zal aflopen. 

Nieuw kapitaal
De vermogensbeheerder is van plan om met Homburg te praten over het verschaffen van nieuw kapitaal voor de invoering van het herstructureringsplan en voor de bedrijfsvoering van de onderneming daarna. “Catalyst is daarom bereid meer risico en vertraging te accepteren dan andere obligatiehouders op dit moment,” aldus het bedrijf in een persverklaring. 

Catalyst beheert meerdere beleggingsfondsen die zonder hefboom samen meer dan twee miljard euro aan activa bezitten. Het bedrijf, dat al obligatiehouder is, zegt niet gelieerd te zijn aan de vennootschappen van Homburg of aan Richard Homburg persoonlijk.

De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen.