Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, Beursduivel, IEXProfs, IEXGeld, Beursgorilla, Beleggen.nl en IEXParticipaties.

Nieuws

Nieuwe belangenvereniging vastgoedbeleggers

Een aantal grote particuliere vastgoedbeleggers heeft zich verenigd in een nieuwe belangenvereniging.

Een aantal grote particuliere vastgoedbeleggers heeft zich verenigd in een nieuwe belangenclub. Dit meldt FondsNieuws.

Reden van de oprichting is volgens bestuurslid Jo Roelof Zeeman het missen van een eigen geluid. “We moeten ons verenigen, anders gaat het voor en over ons, zonder ons.” 

De bestaande belangenvereniging IVBN, die voornamelijk institutionele beleggers vertegenwoordigt, voldoet volgens Zeeman niet. De belangen van institutionele beleggers komen niet altijd overeen met die van particulieren, vindt hij. Daarnaast zou de IVBN verzwakken, omdat de leden, de pensioenfondsen en verzekeraars, zich steeds verder terugtrekken uit direct Nederlands vastgoed.  

Het is niet bekendgemaakt welke ‘grote beleggers’ zich hebben aangesloten bij de vereniging. De nieuwe bestuursleden worden wel genoemd. Daarin zijn bijvoorbeeld Driestar, Van der Vorm en de Kroonenberg Groep actief. 

Het bestuur bepaalt wie zich mag aansluiten. Inschrijving staat open voor vastgoedbeleggers met een belegd vermogen van meer dan 100 miljoen euro. De huidige leden vertegenwoordigen volgens Zeeman 14 miljard euro aan vastgoed, waarvan circa 50% is gefinancierd door de bank en de rest met eigen vermogen. 

Transparantie
De belangenvereniging wil ook de particuliere vastgoedsector transparanter maken. Bijvoorbeeld door een eigen graadmeter voor prijsontwikkelingen en transacties van particuliere vastgoedbeleggers. Het bestuur is daarover al in gesprek met Investment Property Databank. 

De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen.