Nieuws

Prima resultaten Westplan

Het jaar 2012 was een prima jaar voor Westplan. De focus op de zuidelijke staten van Amerika pakt gunstig uit.

Westplan heeft in 2012 een totaalrendement van 20,5% behaald over de Amerikaanse huurwoningportefeuille. Westplan is met name actief in de zuidelijke staten en juist daar lijkt het economisch herstel zich te concentreren. "Banengroei is het toverwoord in de wereld van huurwoningen", aldus Taco Ulrich, directeur Westplan Investors.

  • Het netto operationele inkomen is gestegen met 10,4%.
  • De gemiddelde huurbezetting lag eind 2012 op 92,2%.
  • De totale waarde van de huurwoningportefeuille bedraagt ruim 850 miljoen dollar.
  • Het totaalrendement van 20,5% bestaat uit een direct rendement van 4,8% en een indirect rendement van 15,7%.

Ulrich: "Voor 2013 verwachten wij een verdere groei van zowel de waarde als het direct rendement. De cashflow zal naar verwachting op 7% per jaar uitkomen."

Westplan Investors is een beleggingsonderneming die voor institutionele en particuliere beleggers fondsen initieert met een focus op huurwoningen en supermarkten in het zuiden van de Verenigde Staten in en rondom grote steden. In totaal bezit Westplan 9127 huurwoningen en circa 92.000 m2 commercieel vastgoed in de Verenigde Staten.

De redactie van IEXParticipaties bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.