Nieuws

Faillisement twee Hanzevast-cv's

Twee vastgoed cv's van Hanzevast,Holland 55 en Holland 61, zijn eind januari failliet verklaard. Beleggers zijn hun geld kwijt.

Twee vastgoed cv's van Hanzevast zijn gisteren failliet verklaard. Het gaat om de fondsen Holland 55 en Holland 61. De portefeuille van Holland 61 bestaat uit drie kantoorgebouwen aan de Keesoomstraat in Ede, het Stationsplein in Amersfoort en de Diakenhuisweg in Haarlem, met een verhuurbare oppervlakte van in totaal 20.045 m2 en een bezettingsgraad van 73%.

Bij Holland 55 gaat het om kantoren aan Pettelaarpark 80 en Europalaan 30 in Den Bosch, Europaweg 8 in Groningen, Reitseplein 15 in Tilburg en Nassaukade 1 in Rijswijk, een totale oppervlakte van 28.162 m2.

De participanten van beide fondsen verliezen hiermee hun inleg van 40 miljoen euro. Het faillissement was aangevraagd namens de houders van het schuldpapier waarmee de kantoren in de cv's deels waren gefinancierd. De leningen van de CV met een waarde van 60 miljoen euro hadden half januari afgelost moeten worden, maar de fondsen waren daartoe niet in staat.

De redactie van IEXParticipaties bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees meer

  1. Schulden vastgoedmarkt op recordniveaus