Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, Beursduivel, IEXProfs, IEXGeld, Beursgorilla, Beleggen.nl en IEXParticipaties.

Beurs Vandaag: The day before

TV-debat voor Brexit-kamp, Tesla koopt Solar City, hogere winst FedEX en nog steeds lege agenda.

Goedemorgen, the day before, zullen we maar zeggen. De markten hebben vertrouwen in een overwinning voor het blijf-kamp. Sinds het dieptepunt op 415 in de AEX is er nog nauwelijks enige correctie geweest. In Azie wat stoom van de ketel: in Japan zakt de Nikkei 0,7%. De Hang Seng Index (HongKong) weet er nog een klein plusje (0,3%) uit te persen.  

De futures in Europa dan:

 

 

Het nieuws sinds het slot:

Gisteravond was er een groot TV-debat in Engeland: 

 

Het Leave-kamp wordt als winnaar gezien van het debat, maar dat is niet terug te zien op de financiele markten.   

Tesla koopt SolarCity

Dan hebben we een broekzak-vestzak overname in de Verenigde Staten:

 

 

Tesla biedt 26,50-28,50 dollar voor Solar City. Het bod, uit de brief van Tesla aan Solar:

"we propose an exchange ratio of 0.122x to 0.131x shares of Tesla common stock for each share of SolarCity common stock. This proposal represents a value of $26.50 to $28.50 per share, or a premium of approximately 21% to 30% over the closing price of SolarCity’s shares"

Volgens Elon Musk sluit het profiel van de Tesla-rijder goed aan bij het profiel van de Solar City-klant. Nabeurs sloot het aandeel Tesla 13% lager, wat het bod op het met schulden beladen SolarCity al een stuk minder interessant maakt: 

 

Elon Musk bezit 22,2% van Tesla, en 21,3% van Solar City. Later meer hierover. 

Nog ander cijfernieuws uit de VS gisteravond: Hogere winst FedEx door brandstofmeevallers. Het komende jaar FedEx gaat meer investeren om de trend in online shopping bij te benen.

Adobe Systems werd nabeurs beloond met een pandoering van 5% omwille van een lagere outlook.  

 Wat hebben we nog meer? De piloten van Air-France zien af van een staking: dat mag inderdaad in de krant:

 

 

De agenda dan: 

  • 16:00 VS verkopen bestaande woningen mei
  • 16:00 EU consumentenvertrouwen jun
  • 16:30 VS weekrapport olievoorraden

Echt erg, maar er staat totaal niets op het programma. We gaan ons op de beurs opnieuw een dagje bezighouden met Brexit, polls, waarschuwingen van politici en weet ik het wie nog meer. Stay calm and relax, de wereld zal echt niet vergaan morgen. Groot kans dat dat Britse eiland er vrijdagochtend nog steeds ligt. 

De tweets:

De shorts zijn er ook weer.

 

 

Nou lekker dan... 

 

 

In de handel voorbeurs gaat er in ieder geval 12% van de koers af. 

 

 

De volatiliteit op het Britse pond blijft hoog. 

 

 

Lukas nog met de grafieken.

 

 

De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen.