Nieuws

Kamp wil bouw windmolenparken terugdraaien

Minister Kamp van EZ wil subsidies voor de exploitatie van windmolenparken op de Noordzee tijdelijk stopzetten.

Henk Kamp, minister van Economische Zaken, wil subsidies voor de exploitatie van windmolenparken op de Noordzee tijdelijk stopzetten. Kamp hoopt dat energiebedrijven nu aan een goedkoper alternatief gaan meewerken.

De minister wil de molens nu voor de Zeeuwse kust hebben, dat zou de kosten voor de bouw en exploitatie namelijk drukken. De overheid gaf al vergunningen af voor de bouw van parken op negen plekken in de Noordzee. Er zou 18 miljard euro mee zijn gemoeid om de molens vijftien jaar rendabel te laten draaien. Het bedrag wordt doorberekend aan de consument, hetgeen de consument gemiddeld tweehonderd euro per huishouden per jaar zou kosten. 

Energiebedrijven en milieubewegingen zijn niet blij met het terugtrekken van Kamp. “Het is een vertraging van de vergroening van de energiesector en beschadigt het vertrouwen in de overheid.”   

 

De redactie van IEXParticipaties bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.