Vastgoedmarkt bericht over trends en ontwikkelingen in de vastgoedsector. Betrouwbaar, actueel, diepgravend, eigenzinnig, prikkelend en compleet. Daarnaast is er op de website informatie over aanbod en transacties, whitepapers en een pagina met beurskoersen en vastgoedtools te vinden.
Nieuws

‘Huizenprijzen VS gaan mogelijk dalen’

De huizenprijzen in de Verenigde Staten gaan de komende tijd mogelijk dalen. Hiervoor waarschuwt Fannie Mae.

De huizenprijzen in de Verenigde Staten gaan de komende tijd mogelijk dalen. Hiervoor waarschuwt Fannie Mae, een van de grootste hypotheekinstellingen van de VS. 

De prijzen zijn het afgelopen jaar flink gestegen. Dat kwam volgens Fannie Mae onder meer doordat investeringsbedrijven goedkoop huizen opkochten om ze vervolgens voor meer geld te verhuren. Maar dergelijke ondernemingen zullen er volgens de hypotheekgigant snel achter komen dat vastgoedbeheer iets anders is dan vermogensbeheer en hun belangstelling verliezen.

Vervolgens komen de huizen weer massaal op de markt, waardoor de prijzen dalen. Economen verbonden aan woningbouwers laten in de krant weten dat het niet zo'n vaart hoeft te lopen. Het is volgens hen onwaarschijnlijk dat er zoveel huizen tegelijk weer op de markt komen dat de prijzen daadwerkelijk zullen dalen.

Bron: Vastgoedmarkt. Klik hier voor meer vastgoednieuws.

Lees meer

  1. Gemiddelde huizenprijs sinds augustus met ruim €23.000 gekelderd
  2. Huizenprijzen nog verder gedaald in oktober