Nieuws

Huurders niet erg tevreden over vastgoedbeheerder

Huurders zijn volgens een onderzoek van Solved in veel gevallen niet erg tevreden over het functioneren van vastgoedbeheerders.

Huurders zijn volgens een onderzoek van adviseur Solved in veel gevallen niet erg tevreden over het functioneren van vastgoedbeheerders. Property managers krijgen gemiddeld een krappe voldoende (5,7) van eindgebruikers. 

Solved deed onderzoek onder 85 huurders, samen goed voor 105 gebouwen en 710.00m2. 

Hoewel er door stijgende leegstand meer aandacht is gekomen voor dienstverlening aan de huurder, is er nog steeds genoeg kritiek op beheerders. Afspraken zouden niet worden nagekomen en klachten niet snel genoeg behandeld. Wel zijn huurders tevreden over de frequentie waarop contact met de beheerder plaatsvindt. Overigens zijn de grotere single-tenant gebruikers beter te spreken over het functioneren van de property managers dan de kleinere multi-tenant gebruikers. 

Ook een opmerkelijk feit: in de 105 gebouwen werden maar liefst 56 verschillende gebouwbeheerders aangetroffen.

De redactie van IEXParticipaties bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.