Nieuws

Hanzevast breekt met KPMG

KPMG is niet langer de accountant van Hanzevast.

KPMG is niet langer de accountant van Hanzevast. Mede hierdoor is de jaarrekening over 2012 voor het Vastgoed Fusiefonds nog niet gecontroleerd. Een woordvoerder van de fondsaanbieder bevestigt dit tegenover Het Financieele Dagblad. 

Reden voor de breuk zijn volgens fondsmanager Rinke Kroondijk de hoge kosten van de ‘door KPMG noodzakelijk geachte aard, omvang en diepgang van werkzaamheden’. BDO zou nu zijn aangesteld als nieuwe accountant.

Al eerder stond de relatie tussen Hanzevast en KPMG onder druk, toen de accountant zich niet kon vinden in de (te hoge) waardering van de kantoren in het Vastgoed Fusiefonds. Uiteindelijk ging KPMG akkoord, maar trok de overlevingskansen van het fonds in twijfel. 

Particuliere beleggers investeerden honderd miljoen euro in het Fusiefonds, dat met een vastgoedwaarde van 103 miljoen euro en een lening bij de Deutsche Pfandbriefbank van 130 miljoen euro nu onder water staat. 

De redactie van IEXParticipaties bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.