Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, Beursduivel, IEXProfs, IEXGeld, Beursgorilla, Beleggen.nl en IEXParticipaties.

Nieuws

Voorverkoop Het Bombardement loopt goed

In de voorverkoop van kaarten staat Het Bombardement op de vijfde plaats, laat Pathé weten.

Het publiek lijkt zich niet te laten afschrikken door de negatieve recensies voor het oorlogsdrama Het Bombardement met Jan Smit in de hoofdrol.

In de voorverkoop van kaarten voor de kerstdagen - traditioneel de drukste periode in de bioscopen - staat de film op de vijfde plaats, laat exploitant Pathé weten. Er zijn voor de voorstellingen deze week al vele duizenden kaarten verkocht. In Rotterdam staat de film zelfs in de top 3. De Pathé-bioscopen hebben hier al extra voorstellingen moeten bijboeken om aan de enorme vraag te kunnen voldoen.

De recensies voor Het Bombardement, over de liefde tussen een bakkersknecht en een Duits meisje in de meidagen van 1940, waren zeer negatief. Critici klaagden over het bizarre, volstrekt ongeloofwaardige verhaal, het houterige acteerwerk en de gênante dialogen.

Om de speelfilm te realiseren heeft Het Bombardement Filmfonds vijf miljoen euro aan vermogen aangetrokken. 1,3 miljoen euro daarvan is afkomstig van particuliere beleggers. Bij een opbrengst uit bioscoopbezoeken van 1,5 miljoen euro kunnen zij rekenen op een rendement van bijna 11%.

De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen.