Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, Beursduivel, IEXProfs, IEXGeld, Beursgorilla, Beleggen.nl en IEXParticipaties.

Nieuws

Ernst & Young op het matje

Gisteren meldde Participaties al dat de AFM het vizier op KPMG accountants had gericht, maar ook vandaag zit de AFM..

Gisteren meldde Participaties al dat de AFM het vizier op KPMG accountants had gericht, maar ook vandaag zit de AFM niet stil. Vandaag moet namelijk een accountant van Ernst & Young op het matje komen bij de tuchtrechter. De reden hiervan is de controle van de jaarrekening van de DSB Bank. 

Eerder dit jaar liet de AFM al van zich horen door boetes uit te delen aan Ernst & Young accountants en Deloitte accountants. De AFM verwijt verschillende accountantskantoren niet onafhankelijk en kritisch genoeg gehandeld te hebben ten opzichte van hun klanten.

Deze verwijten zijn een gevolg van een onderzoek van de AFM van eind 2010. In dit onderzoek bekeek de AFM de kwaliteit van Ernst & Young, Deloitte, PWC en KPMG. De conclusie van dit onderzoek was dat de kwaliteit van de activiteiten van deze accountantskantoren ernstig tekort schoot. 

 

De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen.