Nieuws

Homburg niet verder met Catalyst

Homburg Invest gaat definitief niet in zee met Catalyst Capital Group.

Homburg Invest gaat definitief niet in zee met Catalyst Capital Group. Het noodlijdende vastgoedfonds beëindigde afgelopen nacht de gesprekken met het Canadese private equityfonds.

Beide partijen konden het niet eens worden over de toekomstplannen van Homburg Invest. Daarom trekt het vastgoedfonds nu zijn eigen plan. Het wil binnenkort een gewijzigd herstructureringsplan en de daarbij behorende herziene vergaderstukken indienen bij de rechtbank in Montreal.

Steunovereenkomst
Met het beëindigen van de gesprekken, vervalt de mogelijkheid voor circa negenduizend Nederlandse bondhouders om zich te laten uitkopen door Catalyst.

De twee partijen hadden al eerder een steunovereenkomst getekend. Het gaf crediteuren ondermeer de mogelijkheid om bij het stemmen over het herstructureringsplan ervoor te kiezen een geldbedrag van Catalyst te ontvangen, in plaats van rechten en uitkeringen die zij anders zouden krijgen. De steunovereenkomst bepaalde ook dat de partijen zouden samenwerken om de definitieve documenten af te ronden, die vereist waren om de bepalingen van de overeenkomst te implementeren.

De redactie van IEXParticipaties bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.