Nieuws

Homburg blijft onduidelijk

Homburg Invest heeft nog steeds niet bekendgemaakt of het ingaat op de belangstelling van diverse partijen in de onderneming.

Homburg Invest heeft nog steeds niet bekendgemaakt of het ingaat op de belangstelling van diverse partijen in de onderneming. Het vastgoedbedrijf moest donderdag beslissen of biedingen van investeerders worden voorgelegd aan obligatiehouders. 

Minstens drie partijen zouden geïnteresseerd zijn in de in surseance verkerende vastgoedonderneming, waaronder de Canadese financiële instelling The Catalyst Capital Group. Het verdere verloop van de gehele situatie zal bepalen hoeveel geld de ongeveer 9000 beleggers van hun inleg terug gaan zien. In totaal leenden zij 440 miljoen euro uit aan Homburg. 

Homburg Invest werkt al geruime tijd aan een doorstart. Eerder dit jaar gaf het bedrijf beperkte details van het herstructureringsplan, een plan dat volgens The Catalyst Capital Group niet ten goede zou komen van obligatiehouders. 

De redactie van IEXParticipaties bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.