Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, Beursduivel, IEXProfs, IEXGeld, Beursgorilla, Beleggen.nl en IEXParticipaties.

Nieuws

'Meer vastgoedinvesteringen in 2013'

Vastgoedbeleggers verwachten dat het aantal vastgoedinvesteringen in 2013 zal aantrekken.

Vastgoedbeleggers verwachten dat het aantal vastgoedinvesteringen in 2013 zal aantrekken. Dit blijkt uit een rapport van Ernst & Young. 78% van de ondervraagden verwacht daarnaast dat de gemiddelde omvang van de investeringen zal stijgen. 

Voor het rapport Trend Indicator Real Estate Assets Investment 2013 werden ruim vijfhonderd Europese bedrijven, waaronder 32 Nederlandse partijen uit de vastgoedsector, gevraagd naar hun verwachtingen en plannen voor het komende jaar.

Een ruime meerderheid van de respondenten (78%) verwacht dat hoge inflatie de vraag naar vastgoed zal stimuleren. Met name Europees vastgoed wordt daarbij nog steeds als interessant gezien. 78% ziet kansen liggen op de Nederlandse vastgoedmarkt, 2% minder dan het jaar ervoor. Zweden, Turkije en Luxemburg staan nog steeds het hoogst op het lijstje van vastgoedbeleggers. 

Publieke sector verkoopt
Bijna 80% van de ondervraagden voorziet een grote rol voor de publieke sector als verkopende partij in 2013. Dit is een enorme toename in vergelijking met cijfers uit 2012, toen slechts 31% dit voorzag. "De publieke sector is steeds bewuster bezig met een strategisch vastgoedbeleid gericht op de toekomst," zegt Ingmar Dirkse van den Heuvel, director bij Ernst &Young. "Vroeger lag de focus voornamelijk op de prijs en de huurovereenkomst. Nu zijn aspecten als duurzaamheid, energieverbruik en alternatief gebruik meer en meer onder de aandacht. Vastgoed moet zich hierdoor onderscheiden van de concurrentie.”

De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen.

Lees meer

  1. Schulden vastgoedmarkt op recordniveaus
  2. Huizenmarkt koelt verder af. Hier dalen de prijzen het hardst
  3. Gemiddelde huizenprijs sinds augustus met ruim €23.000 gekelderd
  4. ‘Getransformeerd en gecombineerd vastgoed is kansrijk’
  5. Huizenprijzen nog verder gedaald in oktober