Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, Beursduivel, IEXProfs, IEXGeld, Beursgorilla, Beleggen.nl en IEXParticipaties.

Nieuws

Huurprijzen winkelvastgoed dalen weer

Huurprijzen op de Nederlandse winkelvastgoedmarkt zijn in 2012 verder gedaald.

Huurprijzen op de Nederlandse winkelvastgoedmarkt zijn in 2012 verder gedaald. De huurprijzen voor winkelunits op A1-winkellocaties daalden gemiddeld bijna 1%. Dit meldt vastgoedadviseur Jones Lang LaSalle (JLL) in een onderzoek onder tweehonderd winkelstraten in tachtig steden. 

De gemiddelde huurprijs in grote steden daalde minder dan de prijs in middelgrote en kleine steden (een daling van 0,1% tegenover 1,6%). Ten opzichte van inflatie is er over de gehele linie een daling, die volgens JLL samenhangt met een laag consumentenvertrouwen en teruglopende bestedingen in het non-food segment. 

Gevarieerd aanbod
Tegelijk proberen steden een gevarieerder winkelaanbod te bieden in winkelcentra. En met succes, volgens recente cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. De vijftien winkelcentra met het meest gevarieerde winkelaanbod hadden in 2012 gemiddeld 63,3 winkelsoorten. Dit waren er 1,5 meer dan in 2008. Het centrum van Haarlem heeft met 68 verschillende winkelsoorten het meest gevarieerde winkelcentrum van Nederland. 

De sterkste groei van tophuren in 2012 werd geregistreerd in de straten als het Beursplein in Rotterdam, de Kalverstraat in Amsterdam en de Grote Houstraat in Haarlem. 

De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen.