Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, Beursduivel, IEXProfs, IEXGeld, Beursgorilla, Beleggen.nl en IEXParticipaties.

Nieuws

Fonds StoneBridge succesvol geplaatst

StoneBridge heeft de plaatsing van het residentiële vastgoedfonds Residential Fund VII, LP, succesvol afgerond.

StoneBridge Investments, aanbieder van Amerikaanse vastgoedbeleggingen, heeft de plaatsing van het residentiële vastgoedfonds StoneBridge Residential Fund VII, LP, onlangs succesvol afgerond. 

StoneBridge speelt hiermee in op de goede beleggingsmogelijkheden op de Amerikaanse huurwoningmarkt. Het heeft belegd in een appartementencomplex in de regio Clearwater in Florida. De fondseninvestering van ruim twintig miljoen dollar is voor vijftien miljoen dollar hypothecair gefinancierd. De overige vijf miljoen dollar is door beleggers bijeengebracht.

Het fonds verwacht een gemiddeld totaal rendement van 15,4% per jaar te behalen. De plaatsing duidt erop dat de animo voor beleggingen in de Amerikaanse woningmarkt weer op gang begint te komen. 

“Door de economisch verbeterende omstandigheden en de daarmee gepaard gaande toename van het aantal inwoners, neemt de vraag naar huurwoningen toe. Naast de aangescherpte financieringscriteria, waardoor veel mensen niet kwalificeren om een woning te kopen, heeft er ook een mentaliteitsverandering plaatsgevonden. De crisis heeft de Amerikanen ervan bewust gemaakt dat eigenwoningbezit niet per definitie leidt tot vermogenscreatie, waardoor de keuze nu vaker valt op een huurwoning,” aldus de fondsenaanbieder.

De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen.